Enota Ob gozdu

Naš vrtec leži v umirjenem predelu mestne četrti Pobrežje, na koncu slepe ulice, v neposredni bližini gozda. To je vrtec, ki nudi otrokom varno, prijazno in spodbudno okolje, kjer bivajo zadovoljni, srečni ter ustvarjalni otroci in odrasli. Vzgojno delo gradimo na otrokovih zmožnostih in omogočamo otrokom veliko prostora za igranje, raziskovanje, pridobivanje novih doživetij, iskanje lastnih poti razmišljanja in učenja ob igri. Ponašamo se s tremi velikimi igrišči z igrali. Naša igrišča nikoli ne samevajo, saj se z njih ob vsakem vremenu sliši glas otrok. 

Drevesa na igrišču nam nudijo senco in možnost bivanja na prostem tudi v toplejših mesecih. Okolje našega vrtca nam ponuja možnosti za izvajanje različnih dejavnosti in izkušnjo stika z naravo, s katerim oblikujejo odnos do okolja in življenja v njem. Gozd nam nudi obilo možnosti za raziskovalno učenje, na naravnem poligonu razvijamo motorične spretnosti in otroke spodbujamo k občutenju, prepoznavanju, zaznavanju in spoznavanju preko vseh svojih čutil.

Strokovne delavke vrtca s svojim delom, profesionalnim in pozitivnim odnosom, vzgledom in omogočamo otroku celosten razvoj. Glavno vodilo našega dela so otroci. Ob tem pa skrbimo, da so njihove pravice in želje vedno slišane. S tem je naše poslanstvo uresničeno, saj vzgajamo  otroke v odgovorne in samostojne osebe, kljub temu pa jim pustimo, da ne izgubijo svojega otroškega čara.Vsi skupaj strmimo k temu, da komunikacija med otrokom, starši in vzgojitelji poteka po načelu zaupljivosti in strpnosti.

Priti skupaj je začetek, vztrajati skupaj je napredek, delati skupaj je uspeh. (Henry Ford)

baby

Prvo starostno obdobje

RAČKE
homogen oddelek 1-2

Število otrok: 14

Vzgojiteljica: Mateja Kaučič, Natalija Haferlbauer
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Lea Muhič, Eva Roj, Nina cimerman Gričnik, Martina Rihtarič, Barbara Tovornik

METULJI
homogen oddelek 2-3

Število otrok: 14

Vzgojiteljica: Neža Škoflek Cimerman

Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja:  Saša Bradaškja

MUCE
homogen oddelek 2-3

Število otrok: 15

Vzgojiteljica: Alenka Kostanjevec

Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Natalija Haferlbauer, Vesna Koren

toy

Drugo starostno obdobje

ŠKRATI
homogen oddelek 3-4

Število otrok: 20

Vzgojiteljica: Marija Kirbiš
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Andreja Matuš

PALČKI
homogen oddelek 4-5

Število otrok: 16

Vzgojiteljica: Katja Rakovnik
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Brigita Koren

Kratek slogan vsake enote vrtca. Dva do trije stavki, med 100 in 125 znaki s presledki vred, dani predolgo in ne prekratko.

Slogan enote
Delovni čas enote05:30 – 16:30
 
Naslov Enota Ob gozduOb gozdu 222000 Maribor
 
Telefon 02 33 13 780
 
Skip to content