Enota Mojca

Enota Mojca je bila zgrajena leta 1987, v kateri so skupine 1. in 2. starostnega obdobja. V naši enoti skrbimo za zdravo, varno, ustvarjalno ter spodbudno učno okolje za učenje in razvoj vseh otrok ter zagotavljamo ustrezne življenjske in delovne pogoje. Naša ravnanja podpirajo vrednote, kot so: zdrav in zadovoljen otrok, delavec, odgovornost, pravičnost do vseh otrok, staršev in sodelavcev, spoštovanje, znanje in sodelovanje. 

 

Že od leta 1997 izvajamo v vrtcu metodologijo Korak za korakom kot model dobre prakse, usmerjene predvsem na otroka. Poleg obogatitvenih dejavnosti se v vrtcu odvijajo tudi naslednji projekti: FIT, EKO, Zdravje v vrtcu in Slovenski tradicionalni zajtrk.

Naša enota leži med pošto na Pobrežju in Sončnim domom, malo odmaknjena od ceste v bližini velikega oranžnega bloka. Obdaja jo veliko zunanje igrišče, ki ima senčno lego, zato je tukaj še posebej prijetno v poletnih mesecih, ko se hladimo v senci velikih lip in jima pripovedujemo svoje resnične in namišljene zgodbe. Veliko je tudi drugih dreves in vsaka ima svojo zgodbo. Na igrišču so igrala, prilagojena starosti otrok. Otroci tu uživajo ob spustih po toboganu, v plezanju, guganju, številnih igralnih pripomočkih in vedno aktualnem peskovniku. Za zimsko veselje pa je tu hribček, po katerem se spuščamo in veselimo, ko zapade sneg. 

Sodelujemo tudi s širšo okolico. Na osnovno šolo Draga Kobala hodijo naši otroci na obiske, na skupna gibanja. Tudi v Sončni dom radi zaidemo, kjer so nas še posebej veseli starejši ljudje, katerim polepšamo dan z lepo pesmijo in plesom. Sodelujemo tudi s Krajevno skupnostjo, z gledališčem v Mariboru, gasilci in Dinosom pri zbiranju papirja.

Naše sodelovanje pa se še ne konča. Še posebej so veseli naši starši, dedki in babice, ko jih povabimo na skupna druženja čez leto ali na zaključno druženje. Le kaj je lepšega, kot gledati svojega malčka oz. otroka, kako pleše, poje in se veseli z nasmejanim obrazom. S starši pa se družimo tudi na skupni pogovorni uri enkrat mesečno. Da so otroci zadovoljni v vrtcu, da so zdravi in nasmejani, je velik cilj vseh sodelavk v enoti Mojca. 

baby

Prvo starostno obdobje

PALČKI
homogen oddelek 1-2

Število otrok: 11

Vzgojiteljica: Blanka Štiberc
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Iris Tuš

MIŠKE
homogen oddelek 2-3

Število otrok: 14

Vzgojiteljica: Katja Lazar/Sabina Vnuk
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Sabina Vnuk/Anja Kukec

toy

Drugo starostno obdobje

PIKAPOLONICE
heterogen oddelek 5-6

Število otrok: 23

Vzgojiteljica: Vesna Krivec
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Tamara Frank

MEHURČKI
heterogen oddelek 3-6

Število otrok: 18

Vzgojiteljica: Mateja Frešer
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Katja Jesenko

METULJI
heterogen oddelek 3-6

Število otrok: 18

Vzgojiteljica: Marjetka Mlakar
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Dragica Štefan

KALIČOPKI
heterogen oddelek 3-5

Število otrok: 14

Vzgojiteljica: Lara Mlasko/Maša Ferenc
Vzgojitelj predšolskih otrok – pomočnik vzgojitelja: Maša Ferenc/Vesna Koren, Urška Šplajt

Kratek slogan vsake enote vrtca. Dva do trije stavki, med 100 in 125 znaki s presledki vred, dani predolgo in ne prekratko.

Slogan enote
Delovni čas enote05:30 – 16:30
 
Naslov Enota Mojca
Železnikova ulica 24
2000 Maribor